WORK IN PROGRESS : THEATER

          KUNNEN WE ELKAAR EEN BEETJE GRAAG ZIEN?
auteur Nathalie Haspeslagh
regie Manu Kamanda
Productie Het Laatste Bedrijf (De Mensen)   

IJSTIJD
auteur Nathalie Haspeslagh
Productie Het Laatste Bedrijf (De Mensen)  

RAUW

auteur Nathalie Haspeslagh

(met actrice Ellen Van de Poel in navolging van 'Fanny & Hilarius')

LEUK OM WETEN

Manu Kamanda:

MANU KAMANDA : « Omniscience et discrétion »

"Manu Kamanda, un des assistants réalisateurs les plus éprouvés de notre paysage audiovisuel, semble avoir fait partie de toutes les grandes aventures du cinéma belge de ces quinze années. Que ce soit aux côtés de Frederic Fonteyne pour Une liaison pornographique et La femmes de Gilles, d'Alain Berliner pour Ma vie en rose ou Le Mur, il a su déployer de remarquables qualités de communication, d'organisation, en plus de devenir l'équivalent d'un maître oriental en gestion de stress, puisque les films sur lesquels on le retrouve sont systématiquement des œuvres amples, que ce soit au point de vue de la distribution, des durées de tournages ou de la logistique. Porté à ce degré de complexité, le travail d'assistant réalisateur s'apparente à celui du capitaine d'un vaisseau croisant dans des océans déchaînés, et c'est peu dire de Manu Kamanda qu'il a acquis aujourd'hui le statut enviable de l'Homme de la situation. Une pièce-maîtresse considérable dans la conception de tournages de tout cinéaste aussi exigeant avec soi-même qu'avec les autres. Il faut également attirer l'attention sur les deux essais de Manu Kamanda à la réalisation, Confessions d'une loge et le très remarqué L'eczémateuse, deux œuvres qui révèlent un artiste et un être humain d'une sensibilité à fleur de peau. Il y a des gens qui ont toutes les qualités, dit-on."

Kenan Görgün

Extrait « Cinéma Belge n°107 - Mai 2006 »


"Il n'a pas une grande distance entre la trahison de l'absence et l'infidélité."

Simone De Beauvoir

WORK IN PROGRESS : VARIA

HET RIJK DER SIMPELEN - serie
idee Peter Melis
verhaal in samenwerking met
Nathalie Haspeslagh en Guy Thys

DOCHTER VAN BUDA - jeugdboek
idee Nathalie Haspeslagh
verhaal in samenwerking met
Ilka De Bisschop 

LEUK OM WETEN

Peter Melis:

Peter Kremel, pseudoniem voor Peter Melis (Geel 1957) schreef in 2007 zijn eerste toneelstuk de komedie Filet de Sax

In 2008 werd hij eerste laureaat in de Nationale Monologenschrijfwedstrijd uitgeschreven door het Koninklijk Verbond van Vlaamse Toneelverenigingen. 

In 2009 werd hij uitgeroepen tot Cultuurpersoon van de stad Geel. Eens de schrijfkriebels te pakken volgden zowel komedies, drama's, thrillers, moorddiners en kortverhalen elkaar snel op. Ook zijn talrijke grappige monologen en eenakters kaapten regelmatig de hoofdprijs weg bij diverse festivals. 

Peter schreef eveneens scenario's voor verschillende succesvolle massaspektakels. In totaal trokken deze grote producties meer dan 80.000 toeschouwers. 

Na het volgen van een driejarige cursus 'scenarioschrijven voor fictie' waagde hij zich aan zijn eerste filmscenario. De kortfilm René en Viviane werd in de zomer van 2016 ingeblikt en stond in 2017 op de speellijst van het prestigieuze kortfilmfestival 'Leuven Kort'. Ook het scenario voor de kortfilm Kill your darlings die in februari 2018 in cinema Studio in Geel in première ging is van zijn hand.  

Unesco:

In maart 2022 dienden de Stad Geel en OPZ Geel met steun van veel mensen en organisaties een aanvraag in bij de Unesco om de Geelse gezinsverpleging te laten erkennen als immaterieel erfgoed.

Er werd een goed doordacht dossier opgesteld, en dat staat nu online. Met een filmpje. Gemaakt door Ief Dams. Daarin wordt getoond wat de gezinsverpleging juist is en wat Geel allemaal doet om de traditie door te geven.

Filmtip Geelse gezinsverpleging


Ilka De Bisschop:

Journaliste en eindredactrice bij De Standaard (15 jaar).

Schrijfster van 2 romans, Er is tenminste koffie en Ik weet waar je woont, een non-fictieboek Het fitte brein en twee kinderboeken Hobbel zoekt een echte vriend en Hobbel ontdekt een raar dier.

Scenariste voor een animatiefilm voor kinderen binnen het Scenarioatelier van het VAF.

Schreef mee aan de tv-reeksen Vos en Haas voor de productiehuizen Walking The Dog en Submarine en Knofje voor Walking The Dog en Bosbros.

Samen met Freek Quartier ontwikkelde ze de serie Buzz Buzz die onderdak vond bij Fabrique Fantastique.

Maakte deel uit van de writersroom van de VTM-reeks Lisa